Dodentocht uitgelopen? Kanaal overzwemmen!

Olivier Verhaege liep de Dodentocht als een van de snelsten uit in minder dan tien uur. Als tegenprestatie moet zijn vriendin het Kanaal proberen overzwemmen.

In 2012 wandelde Verhaege de Dodentocht uit in 22 uur. Dit jaar had hij met zijn vriendin Fien Bonamie gewed dat hij de 100 km in de helft van de tijd zou kunnen overbruggen. En de Zomergemnaar deed het uiteindeijk zelfs in minder dan 10 uur. Als tegenprestatie moet zijn vriendin nu beginnen met trainen om het Kanaal over te zwemmen. “Maar om eerlijk te zijn, zou ik veel liever hebben dat ze het niet doet. Maar het is een koppige”, zegt Verhaege in Het Nieuwsblad.

“De voorbije acht maanden stonden helemaal in het teken van de Dodentocht. Maar mijn inspanningen zijn beloond. Ik ben samen met mijn moeder, die me begeleidde op de fiets, van controlepost naar controlepost gelopen zonder aan die honderd kilometer te denken. Vanaf kilometer 55 kreeg ik pijn in de benen en probeerde ik aan leuke dingen te denken. Op km 79 wist ik dat het binnen was.”
 
Verhaege wil zichzelf geen loper noemen. “Ik heb immers het talent, noch het lijf. Maar ik kan wel een knop omdraaien en gewoon gaan. Mentaal kan ik grenzen verleggen.” De Zomergemnaar kwam vorig jaar al eens in running.be magazine toen hij een bus dorpsgenoten had opgetrommeld om samen met hem de marathon van Rotterdam te lopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?