Documentaire ‘Kipchoge: The Last Milestone’ is nu te bekijken!

De film over de INEOS 1:59 Challenge is vanaf nu te zien in België en bezorgt je gegarandeerd (opnieuw) kippenvel.

De Keniaan Eliud Kipchoge is ongetwijfeld een van de meest inspirerende atleten van deze tijd. Begin augustus won hij nog de gouden medaille op de Olympische Spelen in Japan en wist hij zo zijn olympische titel te verlengen. 

De documentaire ‘Kipchoge: The Last Milestone’ neemt je echter terug naar 2019, toen ’s Werelds beste marathonloper geschiedenis schreef door als eerste ooit een marathon in minder dan 2 uur te lopen. Op 12 oktober 2019 slaagde hij in iets dat velen onmogelijk achtten en bereikte hij een mijlpaal. Hij liep 42,195 km in een tijd van 1u:59’40”.

INEOS zelf omschrijft de documentaire als een filmisch portret van de INEOS 1.59 Challenge, geproduceerd door Academy Award genomineerde Ridley Scott en Academy Award winnaar Kevin Macdonald. De film volgt Eliud en het INEOS 1.59 Challenge-team: van de trainingsvelden in Kenia, naar de hoogtechnologische faciliteiten in Europa, tot Kipchoges geslaagde recordpoging in Wenen. Een inspirerend verhaal dat het motto van de atleet illustreert: ‘no human is limited’.

Hieronder vind je alvast de trailer. De volledige documentaire kan je via www.kipchogemovie.com bekijken. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?