Dit zijn de tijden van de Belgische marathonkampioenen

Stijn De Vulder (ACG) heeft zich zondag tot Belgisch kampioen op de marathon gekroond. Hij deed dat door in Eindhoven als twaalfde over de streep te komen in 2u19:54.

Kristof Nackaerts (AC Lyra), dertiende in 2u22:57, en Gerd Devos (DCLA), veertiende in 2u24:03, vervolledigden het podium.

De race werd gewonnen door de Keniaan Festus Talam in 2u06:26 voor zijn landgenoten Marius Kipserem (2u08:00) en Norbert Kigen (2u09:19).

Ann Sofie Claeys pakte de titel bij de vrouwen. Zij finishte als vijfde in 2u49:38. Lieve Palmans (zevende in 2u57:31) en Sophie Van Biervliet (achtste in 2u59:37) pakten zilver en brons.

De Keniaanse Truphena Chepchirchir won de marathon in 2u30:32 voor de Zwitserse Michèle Gantner (2u39:34) en de Poolse Dominika Stemach (2u42:50).