Dit zijn de fitste landen ter wereld (volgens studie van Reebok)

Een onderzoek van Reebok bracht aan het licht waar de fitste mensen wonen. Blijkbaar is dat in Zwitserland!

Sportmerk Reebok ging op zoek naar het fitste land ter wereld. Daarvoor analyseerden ze de gegevens van lopers (professionals en recreanten). Er werd ook gekeken naar een aantal andere parameters:
* aantal loopevenementen per miljoen inwoners
* aantal marathons per miljoen inwoners
* gemiddelde tijd van de gelopen marathons
* aantal fitnesscentra per 10 vierkante kilometer in de dichtst bevolkte stad per land
* aantal olympische medailles in atletiek en duursporten per land

Op basis van deze gegevens kwam Zwitserland uit de bus als fitste land ter wereld, met een globale score van 7,44/10. Dit komt onder meer door de tweede laagste tijd op de marathon en het grootste aantal fitnesscentra in de hoofdstad Zürich. Na Zwitserland komen Portugal, Frankrijk, Ierland en onze noorderburen Nederland. Van ons eigen land valt helaas geen spoor te bekennen in de top 10. Misschien kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we volgend jaar wél tussen de fitste landen staan te blinken? De volledige ranking en alle gegevens vind je trouwens op de website van Reebok.

“Lopen is een van de makkelijkste sporten die je kan doen, waar je ook bent. Het biedt zoveel fysieke én mentale voordelen. Het enige wat je nodig hebt, is een paar schoenen en de buitenlucht. Veel van de landen in de top 10 hebben prachtige landschappen, waar het zeer aangenaam is om te lopen. Dat geldt zeker voor ‘winnaar’ Zwitserland! Lopen is trouwens ook een ideale manier om een nieuw land te verkennen,” aldus een Reebok-woordvoerder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?