Dit zijn de 6 koudste loopwedstrijden ter wereld

Voor sommigen kan het niet koud genoeg zijn. Red Bull, de organisator van heel wat extreme evenementen, ging op zoek naar de koudste loopwedstrijden ter wereld.

1. 6633 Ultra (-52°C)

Deze ultramarathon in Canada vindt normaal plaats bij temperaturen rond de -30°C en -40°C, maar in 2008 kelderde het kwik tot liefst -52°C. Bovendien is deze wedstrijd bekend als een van de meest winderige ter wereld, waardoor de gevoelstemperatuur al snel nog een graad of 20 daalt.

2. Hypothermic Half Marathon (-47°C)

Canada – meer bepaald het stadje Winnipeg – is ook het decor voor deze wedstrijd, waar vorig jaar zo’n 500 mensen aan deelnamen. De NASA gaf een stukje van Mars trouwens de naam van het Canadese plaatsje omdat het op beide locaties ongeveer even koud is.

3. North Pole Marathon (-40°C)

Met een verdienstelijke -40°C staat deze wedstrijd nog net op het podium. Net als bij de 6633 Ultra kan de wind ook op de Noordpool de gevoelstemperatuur flink naar beneden jagen. Met deze unieke plek gaan ook unieke veiligheidsmaatregelen gepaard. De organisatie zet jaarlijks security in om aanvallen van ijsberen te voorkomen.

4. Siberian Ice Marathon (-32°C)

In een koude-overzicht kan Siberië uiteraard niet ontbreken. Jaarlijks zakken zo’n 1.000 deelnemers af naar het koudste plekje van Rusland om bij -30°C een halve of hele marathon te lopen.

5. Antarctic Ice Ultra (-20°C)

Puur qua temperatuur staat deze wedstrijd dan wel niet helemaal bovenaan, maar alles in acht genomen is dit misschien wel de koudste van allemaal. De reden daarvoor is dat de wedstrijd op de Zuidpool liefst 100 kilometer lang is. Kijk in de fotospecial (zie onderaan) ook zeker naar de outfit die de deelnemers er dragen.

6. Antarctic Ice Marathon (-20°C)

Voor wie de Antarctic Ice Ultra toch net wat van het goede te veel is, kan kiezen voor de Antarctic Ice Marathon. Dat is dé wedstrijd bij uitstek voor mensen die op elk continent van onze planeet een marathon willen afwerken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?