Dit zijn de 16 locaties van de Gent Urban Trail

De Urban Trail Series strijkt op zondag 26 maart neer in Gent. De 5000 deelnemers van de derde editie van de Gent Urban Trail krijgen op hun loop- of wandeltocht 16 locaties voorgeschoteld.

Om 9u geeft de Gentse schepen voor Sport Resul Tapmaz het startschot voor de eerste van zes startwaves. De lopers van de laatste wave beginnen eraan om 10.15u. De eindtijd na de tocht van tien kilometer door Gent speelt geen rol, want tijdopname onderweg is er niet. In de Urban Trail Series draait alles om de beleving: een stad zien zoals je ze nog nooit zag en lopen op plekken waar nog nooit gelopen werd.

De locaties

Na de start aan de Leopoldskazerne in de Kattenberg gaat het noordwaarts richting Korenmarkt, Vrijdagsmarkt en Baudelohof met passages door de Boekenmarkt, Brasserie Pakhuis, de Oude Vismijn, het Huis van Alijn, de ABVV-gebouwen en Brouwerij Gruut. Daarna loopt het parcours in zuidelijke richting en kunnen de deelnemers even binnenwippen in het Conservatorium, de Sint-Bavohumaniora en de Vlerick Business School.

Als de deelnemers het Woodrow Wilsonplein bereiken, zijn ze al over halfweg. Een passage door de Vooruit mag niet ontbreken en een eindje verderop belooft ook de doortocht door de Sint-Pietersabdij een hoogtepunt te worden. Bij het ingaan van de laatste kilometer staat met de Plantentuin van de UGent, gelegen aan de rand van het Citadelpark, 1 van de 10 nieuwe locaties op het programma. In het Citadelpark zelf lopen de deelnemers door het ICC en het SMAK alvorens ’t Kuipke in te duiken voor een onvergetelijke finish op de legendarische wielerbaan.

Inschrijven

Wie wil weten hoe het voelt om voor één dag de keizer van het Kuipke te zijn, mag de Gent Urban Trail dus zeker niet missen! Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 25 maart. Zondag ter plaatse inschrijven aan de Leopoldskazerne is ook mogelijk. Elke deelnemer krijgt een uniek Gent Urban Trail-loopshirt, een ontbijt aangeboden door Delhaize en aan de finish in ’t Kuipke wordt iedereen getrakteerd op een Gentse Strop.

Resul Tapmaz is alvast helemaal gewonnen voor de Gent Urban Trail: “De Urban Trail is een mooie combinatie van sport en sightseeing. Met opnieuw een gewijzigd parcours en de focus op wandelen blijft de Urban Trail innoveren. Aantrekkelijke loopevenementen en vernieuwing blijken een goede motivatie om het lopen vol te houden. Stad Gent is erg blij met deze sterke aanwinst op de #lopeningent kalender.”

Personen met beperking

Er worden zondag niet minder dan 5000 deelnemers aan de start verwacht, waaronder een ruim 100-koppige delegatie van Onafhankelijk Leven. Dit is een Gentse vzw die mensen met een beperking helpt een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. En daar hoort ook een deelname aan de Gent Urban Trail bij! Een loopwedstrijd vol trappen, kasseien en hellingen is voor mensen in een rolstoel niet evident, maar de organisatie heeft voor hen voor een aangepast parcours uitgetekend. Onafhankelijk Leven zorgt voor aangepaste rolstoelen, extra loopwielen en organiseerde trainingen in de aanloop naar het evenement. Ook krijgt elke rolstoelloper zondag een team van assistenten mee om te heffen en te duwen indien nodig. Een schitterend initiatief!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?