Dit zijn 5 leuke looproutes in Gent

In de Arteveldestad en net erbuiten vind je heel wat leuke loopplekken. Zowel start-to-runners als ervaren lopers komen hier aan hun trekken!

1. Watersportbaan & Blaarmeersen
De Watersportbaan is zonder twijfel dé hotspot voor Gentse lopers, vooral populair bij studenten. Eén rondje is exact 5 km lang. Het is niet per sé de mooiste of meest uitdagende loopplek, want je loopt één lang recht stuk heen en één lang recht stuk terug. Maar je bent nooit alleen! Om het wat avontuurlijker te maken, kan je het sport- en recreatiedomein de Blaarmeersen in lopen. Als je dit combineert, kom je aan iets meer dan 10 km. Pluspunt: je loopt grotendeels op onverhard terrein, wat ‘milder’ is voor je lichaam dan lopen op verharde paden.

2. Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen
Dit prachtige natuurgebied (op de foto) ligt in Mariakerke, even buiten Gent-Centrum. Je kan er zalig wandelen en ook lopen is er ‘vree wijs’! Er zijn 3 looproutes (de langste is 5,5 km) die je kan combineren tot een langer parcours.

3. Parkbos
Het Parkbos bevindt zich ten zuiden van Gent, op het grondgebied van De Pinte en Sint-Martens-Latem. Het is populair bij wandelaars, ruiters en ook lopers. Er zijn verschillende looproutes. Aanraders zijn de Rosdambeekroute (5,5 km) en de Kastelenroute (6,8 km).

4. Henri Storyplein
Dit plein ligt in Zwijnaarde, in de buurt van de beroemde Ghelamco-arena. Rond het plein ligt een schorspiste van 640 meter. Ideaal voor sprint- of intervaltrainingen! Een verbindingswegel leidt je naar het bospad van het Universitair Ziekenhuis Gent (ongeveer 700 meter lang). De combinatie van de piste en het pad is ideaal voor beginnende lopers. Pluspunt: op de piste is er materiaal aanwezig om te stretchen na het lopen. Let wel op, want ze is niet geopend tijdens het weekend.

5. Gentbrugse Meersen
In dit prachtige natuurgebied, gelegen in Gentbrugge, kan je een lus van 6 km volgen door verschillende soorten natuur. Ideaal om te ontstressen! Je kan er ook gaan wandelen met het hele gezin, er zijn heel wat plekken om te pauzeren of te picknicken. Want ook wandelen is plezant!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?