Dit wordt jouw zomerdoel: volg ons 10 km-schema!

Heel wat lopers ronden in deze tijd van het jaar hun Start to Run richting 5 km af. Om hen een volgend doel aan te bieden tijdens de zomermaanden werkte Paul Van Den Bosch een trainingsschema uit met als doel de 10 km uit te lopen na 12 weken.

In het begin van de lente is een cursus Start to Run voor vele lopers ideaal om hun eerste stappen te zetten of de draad na een inactiviteit weer op te nemen. Maar wat als ze na weken voorbereiding die felbegeerde 5 km hebben uitgelopen? Een nieuwe doelstelling is dan wenselijk om ook tijdens de zomermaanden gemotiveerd te blijven. De 10 km uitlopen is een mooi en haalbaar volgend doel.

Voor beginners …

Paul Van Den Bosch bereidt je met het trainingsschema in het meinummer van runing.be magazine voor om in 12 weken de 10 km uit te lopen. Twee voorwaarden voor je hieraan kunt beginnen: je loopt gemakkelijk 5 km ononderbroken en je voert zonder problemen drie keer per week een training van 30 minuten uit.

… en gevorderden

Ook voor de min of meer ervaren lopers die de 10 km in een snellere tijd willen finishen, heeft Paul Van Den Bosch een schema klaar. Hierbij zijn de startvoorwaarden dat je vlot 40 minuten ononderbroken kan lopen, dat je al ritmeveranderingen in je trainingen hebt uitgevoerd en dat je vlot drie tot vier keer per week een looptraining uitvoert.

Je vindt het 12 wekenschema voor beginners en gevorderden in het meinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?