Dit worden de 5 belangrijkste voedingstrends van 2022

Het Duitse platform voor voedingsdeskundigen Nutrition Hub heeft met inbreng van ruim 100 experts enkele voorspellingen gedaan. Dit worden volgens het rapport de 5 belangrijkste voedingstrends van 2022 ...

1. Klimaatvriendelijke en duurzame voeding
71 procent van de ondervraagde voedingsprofessionals beschouwt klimaatvriendelijke en duurzame voeding als de belangrijkste en onomkeerbare ontwikkeling van dit decennium.

2. Veganistisch en plantaardig dieet
Steeds meer mensen – waaronder ook velen die verantwoordelijk zijn voor groot- en schoolkeukens en bedrijfsrestaurants – kiezen voor plantaardig voedsel.

3. Digitaal voedingsadvies in therapie en preventie
30 procent van de ondervraagde voedingsprofessionals noemde de toename van het digitale aanbod in voedingspreventieve en voedingstherapeutische adviezen. Deze ontwikkeling wordt versneld door de coronapandemie, waardoor veel mensen meer open staan ​​voor digitale oplossingen.

4. Bewustwording van gezond eten
Veel mensen staan ​​stil bij hun leefstijl en (h)erkennen de invloed van voeding op hun eigen gezondheid. Zij zijn het jojo-effect van diëten beu en willen omschakelen naar een algemeen gezondere levensstijl.

5. Gepersonaliseerde voeding
Wat in de topsport al lang gangbaar is, begint door te sijpelen in andere geledingen van de maatschappij: voeding op maat, tot in de puntjes aangepast aan de individuele omstandigheden en behoeften van je eigen lichaam. Om van gepersonaliseerde voeding een succes te maken, moeten volgens de experts data, producten en diensten uit de voedingsindustrie, gezondheid, technologie en wetenschap met elkaar worden verbonden. De markt groeit, bijbehorende businessmodellen ontstaan.

Lees hier het volledige rapport (in het Duits) >>

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?