Dit weekend: kleurrijke afsluiter van de zomervakantie

Wat hebben het begin en het einde van de zomervakantie met elkaar gemeen? The Color Run! Zondag trekt het evenement voor de tweede keer dit jaar door ons land.

The Color Run vond begin deze zomervakantie plaats op het strand van Oostende. Zondag slaat het evenement al voor de vijfde keer zijn tenten op in Brussel. 4000 deelnemers maken zich op voor 5 kilometer plezier. Jezelf inschrijven kan nog altijd via de website hieronder.

De duizenden deelnemers starten zondag in een wit T-shirt en krijgen elke kilometer een wolk kleurenpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Na de aankomst is er het ‘Color Festival’, waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt wordt tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij loopt. Het poeder is overigens helemaal natuurlijk en onschadelijk voor het milieu en de gezondheid.

Festival

Start en finish liggen op de terreinen van Tour & Taxis. Iedereen start tussen 15u en 16.30u en er is geen tijdsopname, deze run draait puur om het plezier. Nadien volgt dus het Color Festival, met elke 20 minuten ‘color blasts’, waarbij de deelnemers een wolk gekleurd poeder creëren. Verschillende dj’s van radiozender NRJ zorgen op het podium voor een typisch Belgische festivalsfeer. Om 17.45u speelt de populaire liveband Level Six. Toeschouwers kunnen gratis meegenieten van de sfeer.

Ook dit jaar kunnen deelnemers het goede doel Think-Pink ondersteunen met een gift van 5 euro. Wie 5 euro extra doneert bij zijn inschrijving, ontvangt ter plaatse (aan de stand van Think-Pink) een leuke, gekleurde buff. Je kan ook de strijd tegen borstkanker steunen door roze cava of zakjes roze kleurpoeder bij de Think-Pink stand aan te kopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?