Dit weekend in ons land: grootste aflossingsmarathon ter wereld

Zaterdag 29 september is het opnieuw tijd voor de Adecco Brussels Ekiden, 's werelds grootste ekiden én het belangrijkste teamevent van het jaar in België. Meer dan 1250 teams gaan in en rond het Koning Boudewijnstadion de sportieve strijd aan met elkaar.

In deze aflossingsmarathon moeten alle teamleden de krachten bundelen om samen de marathonafstand van 42,195 km te lopen. Met meer dan 1000 ploegen die ingeschreven zijn, is deze unieke aflossingsmarathon dé ultieme teambuildingervaring in België. In totaal worden ruim 15.000 bezoekers in het Koning Boudewijnstadion verwacht.

Title partner Adecco geeft zelf het goede voorbeeld en komt aan de start met maar liefst 50 ploegen uit binnen- en buitenland. Adecco levert zo de meeste nationaliteiten. Nico Reeskens, CEO Country Manager The Adecco Group Belgium is daar trots op: “Sport speelt een belangrijke rol in onze bedrijfsfilosofie. Niet alleen in België, maar in elk land binnen The Adecco Group. We zijn dan ook blij dat onze internationale collega’s graag naar hier komen voor de ekiden waar wij onze naam aan verbonden hebben. Het is en blijft een excellent evenement om onze medewerkers, klanten, relaties en uitzendkrachten te motiveren en te stimuleren om te sporten. Deze internationale uitstraling geeft de Adecco Brussels Ekiden alleen maar meer glans. Zeker een formule met toekomst. En bovendien wordt er gelopen voor het goede doel ‘Plan International’.”

Toppers

Heel wat toplopers strijken zaterdag neer op de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion om een gooi te doen naar de zege. Maar liefst 60 atletiekclubs zijn van de partij. Willsports.be is met onder meer Isaac Kimeli, Simon Debognies en Jeroen D’hoedt de te kloppen ploeg bij de mannen. Concurrentie zal voornamelijk komen van Team Saucony met meervoudig AG Antwerp 10 Miles winnaar Nick Van Peborgh in zijn rangen. Bij de vrouwen is Yellow Armada van onder meer Sofie Van Accom favoriet om hun titel te verlengen.

Afterparty

Deelnemers kunnen best nog een klein beetje energie in de tank bewaren. Na de Adecco Brussels Ekiden is een klein feestje wel op zijn plaats. Partyshakerz & Sakso zorgen voor de nodige ambiance.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?