Dit weekend driedubbele wereldrecordpoging buddylopen in Gent

Op zaterdag 29 juni begint Wannes Wylin in Gent aan een driedubbele wereldrecordpoging buddylopen. Iedereen die wil, kan een eindje meelopen en zo meehelpen om inclusief sporten meer onder de aandacht te brengen.

Het eerste wereldrecord dat Wannes dit weekend aan de Watersportbaan in Gent van de tabellen wil vegen is dat van ‘verste afstand rolstoelduwen in 24 uur‘. Het huidige wereldrecord staat al tien jaar op naam van de Brit Graham Inchley met 161,61 km.

Daarnaast wil Wannes ook de snelste rolstoelduwer op de 100 km worden. De ambitie is om het in 11 uur te doen, wat een ruime verbetering van het huidige WR (13:02:15) zou zijn.

Tot slot wil Wannes graag ook het wereldrecord vestigen in een gloednieuwe categorie: verste afstand rolstoelduwen non-stop. Het doel is 210 km.

Met zijn driedubbele wereldrecordpoging wil Wylin meer aandacht vragen voor inclusief sporten. Wannes is de co-founder van Triple Challenge, een organisatie die sportieve uitdagingen, sociale doelen en de klimaatzaak met elkaar verbindt. Maar bovenal is mensen met elkaar verbinden het doel.

Iedereen – lopers, wandelaars, fietsers, steppers, … – is zaterdag welkom om deel uit te maken van de wereldrecordpogingen. Inschrijven voor de #Triplechallengeheroes-wereldrecordpoging kan hier. Je doneert 1 euro (of meer) per afgelegde kilometer.

Ook ‘Marathon Woman’ viert mijlpaal dit weekend

Tegen zondag 10u hoopt Wannes de eerste twee wereldrecords (de snelste 100 km en verste afstand op 24 uur) te hebben verbroken. Daarna start Wannes samen met ‘Marathon Woman’ Hilde Dosogne aan de volgende marathon of meer om de langste non-stop afstand neer te zetten.

‘Marathon Woman’ Hilde Dosogne is op 1 januari begonnen aan haar uitdaging om 366 opeenvolgende marathons te lopen begonnen is. Elke dag een marathon dus.

Op maandag 1 juli bereikt Dosogne een mijlpaal: de helft van haar 366 opeenvolgende marathons! Om dit te vieren en haar een extra energieboost te geven, wordt er op zondag 30 juni een speciale feestloop georganiseerd.

Ook hier is iedereen welkom om mee te lopen. De ambitie is om minstens 182 lopers te verzamelen. Inschrijven voor het ‘182 dagen-loopfeest’ kan via deze website. De opbrenst gaat naar BIG against breast cancer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.