Dit weekend: debuut van kleurrijke nieuwkomer in Brussel

Onze hoofdstad maakt zich op voor een nieuwkomer op de loopkalender. Zaterdag maakt de Brussels Night Run zijn debuut.

Aan het Paleizenplein in Brussel starten zaterdag meer dan 6000 lopers in de eerste editie van de Brussels Night Run. Inschrijven voor dit unieke loopevent – dat kadert binnen de eerste Brusselse nacht van de sport – kan nog tot zaterdagnamiddag 12u.

Het parcours van de Brussels Night Run is 8 km lang en loopt dwars door het Warandepark, over de Grote Markt, voorbij de Sint-Gorikshallen en langs Manneken Pis. Start en finish liggen voor het Koninklijk Paleis op het Paleizenplein. Leuke licht- en geluidsanimaties onderweg zorgen ervoor dat de nachtelijke tocht door Brussel nóg feeërieker wordt. Uitgedost in een fluo T-shirt en voorzien van een hoofdlampje zullen de lopers ook zelf voor licht in de duisternis zorgen. En aan de finish ligt er voor iedereen een blinkende medaille.

Brussels Sports Night

Tussen 21.45u en 23u gaan de duizenden deelnemers in zes waves van start. Schepen voor Sport Alain Courtois geeft het startschot van de Brussels Night Run, één van de hoogtepunten van de allereerste Brussels Sports Night, waarvan Courtois de bezieler is. De Brussels Sports Night zal de hoofdstad op 23 september omtoveren tot één grote sportarena.

In de voetgangerszone wordt een heuse boksarena opgetrokken voor de Brussels Boxing Night en op de Kunstberg zullen verschillende manches plaatsvinden van de Drone Champions League, de formule 1 van het droneracen. Daarnaast zijn er meer dan 20 sportclubs en 5 sportcentra die hun deuren openen zaterdagavond en -nacht. Allemaal fijne sportieve attracties om te combineren met een deelname aan de Brussels Night Run!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?