Dit weekend: afsluiter van KBC Spartacus Series

Aanstaande zondag trotseren 2000 deelnemers wind, zand, water en nog 21 andere obstakels op en rond het imposante Fort Napoleon tijdens de Neptunus Run. Voor de laatste manche van de KBC Spartacus Series 2018 zijn er vijf nieuwe obstakels.

Het eerste obstakel dat de deelnemers voorgeschoteld krijgen, Rafts, is meteen al een nieuwkomer. In 7 rafboten moeten de deelnemers met z’n tienen al peddelend 200 meter overbruggen en aanmeren aan een ponton. Daarom zijn de startwaves voor deze Neptunus Run beperkt tot 70 deelnemers. Elke vijf minuten vertrekt een nieuwe wave.

Een andere nieuwkomer is The Floor is Lava, met een passage van 50 meter over verschillende attributen zoals houtblokken en balken, maar ook matrassen en trampolines. Bij de KBC Spartacus Series primeert de groepsgeest en net die is nodig bij Dig It. Slechts een enkeling zal alleen een plateau vol zand willen scheppen waardoor het gewicht van de constructie verplaatst en een bel rinkelt.

Op het Vuurtorendok-Zuid komt de Firetower. De deelnemers klimmen 6 meter omhoog, om af te dalen via een brandweerbuis. En dan eren ze de god naar wie deze run genoemd is met A Touch of Neptunus. In de branding wacht Neptunus zelf voor a touch of prosperity.

Voor bijna 500 deelnemers is de Neptunus Run het zesde event van de KBC Spartacus Series waaraan zij dit jaar deelnemen. Zij kronen zich zondag tot ‘Spartacus Hero’ en ontvangen een extra medaille. Zij zijn herkenbaar aan de Spartacus-sportzak die ze aan het begin van het seizoen kregen.

Wie er zondag nog bij wil zijn, kan zich nog steeds inschrijven. Online tot en met zaterdag 10 november, of zondag ter plaatse in Duin & Zee vanaf 10u. De toegang tot het evenement is gratis. Iedereen kan komen supporteren of een kijkje nemen naar de spectaculaire hindernissen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?