Dit was volgens Strava de populairste loopschoen van 2019

Strava, het populairste sportplatform bij lopers, heeft zijn 'jaarverslag' van 2019 bekendgemaakt.

Daarin staat onder meer wat de snelst groeiende loopschoen was het voorbije jaar. Want zoals je wellicht weet, kan je als Strava-gebruiker aangeven welke schoenen je gebruikt tijdens je verschillende sportsessies.

De eerste plaats is weggelegd voor de HOKA ONE ONE Carbon X, die werd gelanceerd in de zomer van 2019. Het is de eerste HOKA-schoen die uitgerust is met carbonplaten. Een echte ‘snelheidsmachine’ die gemaakt is om te presteren! De koolstofplaat is vlak bij de buitenzool geplaatst, wat zorgt voor maximale demping. Dankzij de carbonplaat word je tijdens het lopen bovendien naar voren ‘gestuwd’. Hoe sneller je loopt, hoe meer je het effect voelt. Een fantastische wedstrijdschoen, ideaal om dat persoonlijke record te verbreken! Ideetje voor 2020?

Op de tweede plaats staat de Solar Glide van Adidas, gevolgd door de Fresh Foam Beacon van New Balance op de derde positie. Als snelste schoen komt de Nike Vaporfly uit de bus (bij World Major Marathon lopers).

Op vlak van sporthorloges is de Polar Vantage M aan een enorme opmars bezig bij lopers. Maar Garmin blijf nog steeds de absolute leider.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?