Dit maakt spinazie zo gezond voor iedereen

Spinazie is supergezond: er zijn maar weinig groenten die zoveel vitamines, mineralen en voedingsstoffen bevatten. Hier zijn enkele goeie redenen om de groene bladgroente vaker op het menu te zetten!

Spinazie zorgt voor sterke spieren en botten
Spinazie bevat Co-Q102. Deze antioxidant helpt om de spieren te voeden en op die manier te versterken. Spinazie is ook een goede bron van vitamine K. Dit helpt om calcium op te nemen en vast te houden in de botten, waardoor die extra sterk worden (ook goed voor stevige tanden en nagels en ter preventie van osteoporose). Sterke spieren en botten zijn uiteraard belangrijk voor lopers om goed te presteren!

Spinazie is goed voor een gezond hart
Spinazie is rijk aan ontstekingsremmende bestanddelen en antioxidanten. Bovendien is het goed voor het hart. Dit komt doordat het luteïne bevat, een krachtige fytonutriënt die slechte cholesterol en vetafzettingen in de aders vermindert.Op die manier draagt spinazie bij aan het voorkomen van (slag)aderverharding, hartaanvallen en cardiovasculaire aandoeningen. Je zou voor minder geregeld eens spinazie op het menu zetten!

Spinazie bevordert het gezichtsvermogen
Dit is dankzij de aanwezige antioxidanten betacaroteen, luteïne en xantheen. Deze bevorderen het gezichtsvermogen. Handig voor een lopers om te zien waar ze hun voeten neerzetten op de grond!

Spinazie verbetert het geheugen
Spinazie is een voedingsmiddel dat essentieel is voor gezonde hersenen. Het bevat foliumzuur, vitamine A, B6, C en verschillende antioxidanten. Deze combinatie heeft een positieve invloed op de neurologische en cognitieve functies. Bovendien bevat de groene groente kalium, wat bijdraagt tot de bloeddoorstroming in de hersenen. Goed voor het geheugen en de concentratie dus!

Tip: combineer spinazie met vitamine C
Je hoeft maar een handvol spinazie te eten om van de talrijke positieve effecten te genieten. Het handige en leuke aan spinazie is dat je het zowel warm als koud kunt eten, het hele jaar door én dat er talloze manieren bestaan om het klaar te maken. In veel recepten kun je spinazie combineren met andere ingrediënten. Het is belangrijk dat je de spinaziebladeren, nadat je ze goed gewassen hebt, toevoegt aan je gerechten samen met andere voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten. Dit helpt om optimaal te profiteren van alle goede bestanddelen van de groene bladgroente!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?