Dit is het volledige parcours van de Gent Urban Trail

Op zondag 20 maart vindt de tweede editie van de Gent Urban Trail plaats. Vorig jaar kon een uitgeregende eerste editie de fun niet drukken. Voor dit jaar zijn er voor alle zekerheid wel afspraken gemaakt met de plaatselijke weer- en cultuurgoden.

De Gent Urban Trail® belooft een bijzonder prikkelende mix van sport en cultuur te worden. De sportievelingen passeren op hun tocht van 10,8 km door de Arteveldestad langs culturele hoogstandjes zoals de Vlerick Business School, waar ze een echte Panamarenko kunnen bewonderen en de binnentuin van het Design Museum Gent.

Nog een opvallende nieuwkomer is Kinepolis, waar de lopers in de bioscoopzalen een filmfragment meepikken. Van daaruit gaat het naar het Koning Albertpark en de stedelijke bibliotheek. Veel tijd om een boek te lezen hebben de lopers niet, want ze worden verwacht op het tweede deel van het parcours, met onder andere Hof van Ryhove en de Oude Vismijn als nieuwe locaties.

Succesnummers

De succesnummers van de eerste editie, zoals het Stadhuis, het Grafitti- en Glazen Straatje, het huis van Alijn en natuurlijk de Vooruit, liggen opnieuw op het parcours. Ook de start en finish liggen net als vorig jaar in de Leopoldskazerne. Onderweg zullen de lopers én supporters kunnen genieten van muzikale begeleiding van onder andere de Orde van de Belleman.

Onafhankelijk leven vzw

De NN Urban Trail Series® typeren zich door hun avontuurlijke stadsparcours waarbij de deelnemers stedelijke hindernissen trotseren. Dat wordt extra in de verf gezet door een delegatie van Onafhankelijk Leven vzw. Zij nemen met 10 rolstoelgebruikers deel aan de Gent Urban Trail®. Enkele kleine aanpassingen aan het parcours en de begeleiding van een groep lopers maakt het voor hen ook mogelijk om deze urban-ervaring op te doen.

Gratis trainingsprogramma

De deelnemers zullen hoe dan ook goed voorbereid aan de start staan. Dankzij titelsponsor NN kan elke deelnemer een gratis en gepersonaliseerd trainingsschema van MyEnergyLab volgen van 8 tot 24 weken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?