Dit is het vernieuwde, snellere parcours van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon

In Brussel is het nooit vlak en dus niet simpel om een PR op de marathon te lopen. Maar de parcoursbouwer van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon heeft zijn best gedaan om het aantal hoogtemeters fors te reduceren ...

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon vindt dit jaar plaats op zondag 2 oktober. In vergelijking met het oude parcours – dat aan het Jubelpark startte en eindigde – is het aantal hoogtemeters drastisch gedaald. Het nieuwe parcours moet iedereen in staat stellen om een scherpe tijd neer te zetten in een prachtige nieuwe omgeving!

De start weerklinkt aan de voet van het Belgische landmark bij uitstek: het Atomium. Vervolgens gaat het langs Brussels Expo richting het groene Park van Laken. Hier volgen de hoogtepunten elkaar snel op met passages langs het Monument van de Dynastie, de Koninklijke serres en het Kasteel van Laken.

Via Jette en het idyllische Koning Boudewijnpark gaat het over brede lanen richting de bekende Noordwijk – het Brusselse business district. Vervolgens loop je langs het zeekanaal van Brussel in lusvorm richting het hypermoderne Docks winkelcentrum en langs de jachthaven van Brussel. Fun fact: je hebt hier steevast zicht op je medelopers aan de overkant van het kanaal!

Via de Van Praetlaan – bewaar nog wat energie voor deze klim – de Japanse Toren en een nieuwe passage langs het Atomium loop je over de Marathonlaan (what’s in a name!) richting het Koning Boudewijnstadion: de thuishaven van de Rode Duivels!

De majestueuze finish ligt op dezelfde atletiekpiste waar een paar weken eerder nog de Allianz Memorial Van Damme Diamond League Meeting plaatsvond. Onder het goedkeurende applaus van de supporters op de tribune krijg je op deze unieke locatie jouw welverdiende medaille rond de nek gehangen. Sowieso een kippenvelmoment!

Meer info & inschrijven: www.brusselsairportmarathon.com 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?