Dit is het parcours van de Port of Antwerp Night Marathon!

Op zaterdagavond 12 september vindt de Port of Antwerp Night Marathon plaats. Het parcours is bekendgemaakt!

Port of Antwerp wordt de title partner van de nieuwe Antwerpse stadsmarathon op 12 september. De eerste editie van deze marathon start op de Vlaamse Kaai, doet vier Antwerpse districten aan, passeert langs tal van iconische gebouwen en finisht op het evenementenplein aan de Scheldekaaien Sint-Andries.

De organisatie van de Antwerp Night Marathon en Port of Antwerp zijn een engagement voor meerdere jaren aangegaan. “Wij zijn trots om partner te zijn”, zegt Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp. “Sportevenementen zoals deze brengen mensen samen en dat sluit perfect aan bij onze identiteit als Port of Antwerp. Bovendien zet het onze stad én haven op een mooie en sportieve manier in de kijker bij een internationaal publiek. Natuurlijk ben ik ook zeer tevreden dat het parcours langs ons Havenhuis komt, wat is uitgegroeid tot een van de iconen van onze stad.”

Parcours dwars door de binnenstad

De Port of Antwerp Night Marathon gaat om 19u van start, een uur voor zonsondergang. De lopers lopen dus letterlijk de nacht én de prachtige Antwerpse binnenstad tegemoet. Het parcours situeert zich volledig op Rechteroever in de districten Antwerpen, Hoboken, Berchem en Borgerhout. Vanaf de start op de Vlaamse Kaai trekken de lopers zuidwaarts richting de olympische wijk op het Kiel. Via de Bolivartunnel onder het Vlinderpaleis gaat het opnieuw noordwaarts.

Lopen langs prachtige gebouwen

Het wordt voor de deelnemers genieten van de passages langs iconische Antwerpse “landmarks” zoals het Centraal Station, de Boerentoren, het MAS en het Havenhuis. Het door Zaha Hadid ontworpen gebouw met het “diamanten dak” is het meest noordelijke punt van de Port of Antwerp Night Marathon. De laatste lus van het parcours loopt via het Havenhuis langs de Schelde tot op de Grote Markt en zo in rechte lijn naar de finish.

Ook voor supporters ideaal!

Het gaat om 42 (of 21 voor de halve marathon) unieke kilometers, ofwel 1 grote ronde. De vorm van het parcours in de binnenstad maakt het voor de toeschouwers makkelijk om de lopers meermaals in actie te zien. Ook voor de deelnemers aan de Port of Antwerp Night Marathon Relay biedt het compacte parcours veel voordelen. Zo zullen alle aflossingspunten op wandelafstand van de start- en finishzone liggen. Ook de halve marathon blijft in het hart van de stad. De talrijke animaties langs het parcours (muziekbands, dj’s en andere) zullen bij deelnemers én de supporters voor een geweldige vibe zorgen.

“De Port of Antwerp Night Marathon bundelt het rijke erfgoed van onze stad in een prachtig parcours”, vat burgemeester Bart De Wever mooi samen. “Alle deelnemers en toeschouwers krijgen daardoor een unieke kans om met ondergaande zon de Antwerpse geschiedenis letterlijk te doorlopen. Ik kijk er alvast erg naar uit om dat mee te ervaren.”

Schrijf je in voor de Port of Antwerp Night Marathon!

Ruim 8 maanden voor op 12 september het startschot zal weerklinken, hebben zich al bijna 3.000 lopers ingeschreven voor de Port of Antwerp Night Marathon, Half Marathon of Relay. Ruim 20% van de deelnemers komt uit het buitenland (al 28 verschillende nationaliteiten!).
Meer info en online inschrijven: www.portofantwerpnightmarathon.com

Bekijk HIER het parcoursplan van de Port of Antwerp Night Marathon. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?