Dit is een heerlijk pastarecept voor lopers!

Een dampend bord pasta: dat smaakt altijd! Bovendien is het ideaal voor lopers. Deze pasta met tonijn en tomaat is een uitstekende herstelmaaltijd na het lopen. Begin maar al te watertanden...

Als je gelopen hebt, is het belangrijk dat je je energiereserves weer aanvult en je lichaam goed laat herstellen. Dat doe je onder andere door goed te eten, en dan komt deze smakelijke pasta met tonijn, ansjovis en tomaten goed van pas. Het is bovendien niet moeilijk om te maken, wat ideaal is als je na het lopen niet veel zin hebt om lang in de keuken te staan!


De pasta levert je
koolhydraten om je spieren weer te voorzien van energie. De tonijn en de ansjovis bevatten veel eiwitten, en die helpen je spieren om te herstellen en sterker te worden na het sporten. En in de tomaten zitten massa’s vitamientjes, die je natuurlijk ook nodig hebt. Tijd om aan de slag te gaan!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen) 
* 1 blik tonijn (in water)
* 1/2 blik ansjovis
* 150 g volkoren penne (of een andere pastasoort)
* 2 el kappertjes
* 2 verse tomaten
* 35 g tomatenpuree
* 2 teentjes knoflook
* olijfolie
* provençaalse kruiden
* peper en zout naar smaak (+ eventueel andere kruiden die je graag eet) 

Zo maak je het: 
1. Kook de pasta gaar in water.
2. Snijd ondertussen de ingrediënten voor de tomatensaus (tomaten, knoflook). Mix ze tot een saus in de blender of met de mixer, samen met de tomatenpuree, de olijfolie en de provençaalse kruiden.

3. Doe de saus in een pan, voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm ze op. Breng ze op smaak met peper en zout.
4. Verhit in een andere pan de olijfolie en voeg de ansjovis toe met een teentje knoflook. Warm dit ongeveer 2 minuten op, tot de ansjovis als het ware ‘gesmolten’ is. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de saus.
5. Laat de pasta uitlekken en verdeel ze over 2 borden. Schep de saus erover en aanvallen maar! Eet smakelijk!

De inspiratie voor dit lekkere recept haalden we op ilovehealth.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?