Dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld

Bijzonder, creatief, origineel, functioneel en 'dat willen wij ook in het park in onze buurt'. Het zijn maar enkele zaken die door ons hoofd flitsten toen we deze aparte atletiekpiste zagen. Check het filmpje en de fotospecial!

Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki waren tot dusver de uithangborden van het Deense stadje Odense omdat ze er ooit geboren werden. Sinds kort heeft het duo felle concurrentie van een atletiekpiste.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – is een sterk staaltje inventiviteit. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Kwestie van een training zo gevarieerd mogelijk te houden. Want ook al is de piste een onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen.  

Het zal je mogelijk dan ook niet verbazen dat de piste al een eerste prijs kreeg. Meer bepaald een IOC/IAKS Award. Dat is wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur.

De piste kwam er trouwens omdat de Deense Atletiekfederatie haar ledenaantal wilde vergroten en naar manieren zocht om jongeren naar de atletiekwereld te lokken. “En een gewone piste is niet meer attractief”, klonk het.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?