Eten volgens de seizoenen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten we alvast 5 seizoenstoppers op een rijtje:
Tomaten eten we het ganse jaar door, maar zijn op hun best in de zomer. Ze zijn rijk aan lycopeen, de stof die ze hun rode kleur geeft. Het verlaagt de kans op kanker en draagt bij tot een gezond hart.
2. Bosvruchten
Bosvucten, zoals aardbeien, frambozen, blauwe en rode bessen en braambessen zijn allemaal vitamine C-bommetjes boordevol antioxidanten. Ze behoren tot de categorie ‘zacht’ zomerfruit en bevatten doorgaans wat extra voedingsvezels en minder suikers dan andere fruitsoorten.
3. Watermeloen
Deze vrucht bestaat voor 92% uit water en is dus ongelofelijk hydraterend. Het zuivert je lichaam en ondersteunt de werking van je nieren.
4. Artisjok
5. Komkommer
SEIZOENSRECEPT
Salade van watermeloen, aardbei & komkommer
* 1 komkommer
* 500 g aardbeien
* Verse muntblaadjes
* 1 rode ui
* Olijfolie, balsamico
* Peper, zout
* Meng wat olijfolie en balsamico voor de dressing en roer onder de salade. Kruid met peper en zout.