Dit doet Mathieu van der Poel amper 24 uur na winst in Vlaanderen

De wereldkampioen op de weg ging één dag na zijn winst in de Ronde van Vlaanderen (ruim 270 kilometer) niet op de bank hangen. Integendeel. Hij werkte een training op de fiets én pittig loopje af. 
Van der Poel nam op zondagavond, enkele uren nadat hij na een solo van ruim 45 kilometer voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen won, het vliegtuig naar Alicante. Onder de Spaanse zon wil de Nederlander zich voorbereiden op Parijs-Roubaix van dit weekend.

In de ochtend sprak hij af met Freddy Ovett, een van zijn vaste trainingspartners. Samen voltooiden ze een fietsrit van net geen 80 km aan een tempo van 31,4 km/u.

Maar zijn fietstraining van 2u30′ was blijkbaar nog niet genoeg. De twee trainingsmaten trokken nadien ook nog de loopschoenen aan om de 13,56 km aan te tikken. En dat in iets meer dan één uur tijd. Voor de snelle rekenaars: dat is 4’36″/km.

Van der Poel is niet de enige wielrenner die af en toe de loopschoenen aantrekt. Ook van zijn eeuwige concurrent Wout van Aert is geweten dat hij regelmatig loopt. Enkele jaren geleden nam Van Aert zelfs deel aan de Baloise Antwerp 10 Miles, die hij ’tijdens zijn vakantie’ afwerkte aan een tempo van 4’24″/km.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?