Disneyland Parijs krijgt eigen loopwedstrijd

Van 23 tot 25 september 2016 zijn lopers baas in Disneyland Parijs. Op het allereerste Half Marathon Weekend zullen er looopevents voor jong en oud gehouden worden.

In de Amerikaanse Disney-parken worden er al jaren loopwedstrijden gehouden, maar bezoekers van Disneyland Parijs krijgen volgend jaar voor het eerst de mogelijkheid om een borstnummer op te spelden. Zowel kinderen als volwassenen zullen aan hun trekken komen van 23 tot 25 september 2016.

Op zaterdag zijn er de runDisney Kids Races, met loopjes op maat van elke leeftijd: een 100m kruiprace, 200m, 400m, 1 km en 2 km. Ouders mogen hun kinderen hierbij vergezellen. Diezelfde dag is er ook nog de Disneyland Paris 5K family race, waarbij je dwars door de twee parken loopt en aangemoedigd wordt door verschillende Disney-figuren.

De Disneyland Paris Half Marathon op zondag loopt eveneens door de twee parken, maar maakt ook een ommetje langs het platteland en de dorpen errond. Het hele weekend kunnen parkbezoekers bovendien terecht op de runDisney Health & Fitness Expo. Vrijdagavond is er een privéfeestje voor de lopers en zaterdagavond een Pasta Party.

De inschrijvingen voor deze magische loopevenementen openen op 6 oktober 2015.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?