Diskwalificatie wegens laattijdige inschrijving

Abraham Ng'etich en Tesfaye Girma werden tot hun grote verbazing gediskwalficeerd na hun eerste en tweede plaats in een 10 km wedstrijd in Washington. De twee hadden op de dag van de wedstrijd nog een startnummer gekregen, maar dat bleek niet geldig.

De 27-jarige Ng’etich won de wedstrijd in het West Potomac Park in 29’45”, Girma werd tweede. Toch ging de winst naar de 21-jarige Abiyot Abebe die met een tijd van 30’04” als derde over de meet was gekomen. 

Ng’etich en Girma werden gediskwalificeerd omdat hun startnummer ongeldig was. Ze wilden zich op de wedstrijddag zelf nog inschrijven, maar omdat er in het nationaal park geen commerciële uitbating is toegelaten, konden enkel vooringeschreven atleten deelnemen. Een vrijwilliger van de organisatie had de twee atleten uiteindelijk dan toch maar een gratis startnummer bezorgd, maar dat bleek achteraf dus niet geldig.

De twee atleten moesten dan wel zonder prijzengeld terug naar New York, maar de reis was toch niet helemaal voor niets geweest. Een dag eerder liepen Girma en Ng’etich immers ook al een wedstrijd in Washington en daarbij werden ze respectievelijk tweede en derde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?