Diskwalificatie van mannelijke loper overschaduwt knap vrouwelijk record

Een ultra in Hongkong heeft voor de nodige opschudding gezorgd. De winnaar bij de mannen werd gediskwalificeerd.

Liang Jing won de Vibram HK 100 in Hongkong in 9u28′. De tijd was ook voldoende voor een nieuw parcoursrecord, maar de vreugde van de winnaars was van korte duur. De organisatie diskwalificeerde hem.

Hier gelukkig geen verhaal van afgesneden stukken van het parcours of verstoppertje spelen op het toilet. Jing had tijdens de wedstrijd een flesje water aangenomen van een toeschouwer. En dat mocht niet, vertelde de organisatie nadien: “We hadden op voorhand duidelijk gemaakt dat de lopers alleen bevoorraad mochten worden aan de checkpoints. Jing had zo een voordeel ten opzichte van de andere deelnemers. We kunnen geen uitzonderingen toestaan.”

De diskwalificatie van Jing was goed nieuws voor Qi Min, die slechts enkele seconden later finishte. Hij kreeg zo de gouden medaille en is ook de eigenaar van het parcoursrecord.

Verpulveren

De commotie rond de mannenwedstrijd zorgde er helaas voor dat de prestatie van winnaar in de vrouwenwedstrijd wat onderbelicht bleef. Yao Miao legde de race in Hongkong af in 10u40′. Daarmee verpulverde ze het parcoursrecord met bijna 40 minuten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?