Diervriendelijke variant op stierenloop gaat opnieuw mis (video)

Goed idee, een diervriendelijke variant op een stierenloop. Tenminste, zo lijkt het. Want voor het tweede jaar op een rij waren er problemen met Boloencierro.

Vorig jaar schreven we al over Boloencierro, het evenement in het Spaanse Mataelpino, nabij Madrid. Daar organiseerden ze een stratenloop van 700 meter, waarbij deelnemers niet werden achternagezeten door stieren, maar wel door grote en minder grote ballen. Voor een paar deelnemers liep dat niet goed af, want nadat ze door zo’n bal geplet werden, moesten ze naar het ziekenhuis.

De organisator en burgemeester vertelden na afloop dat het concept herbekeken ging worden om dit soort zaken te vermijden. Helaas was het vorig weekend ‘opnieuw prijs’. Een twintiger werd door zo’n polystyrene bal (van naar verluidt 250 kilo) tegen de zijkant geknald. De man werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Denk dus twee keer na als je volgend jaar in de buurt van Madrid wordt uitgenodigd voor een leuk loopevenement. Hieronder zie je een filmpje waardoor je een idee krijgt hoe het er tijdens Boloencierro aan toe gaat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?