Diaz Rodriguez wil schitteren voor eigen volk

Zondag staat met Dwars door Brugge de vierde manche van de Partena Run Classics Vlaanderen op de kalender. Voor Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez, derde in het tussenklassement, wordt het een speciale wedstrijd.

Alexander Diaz Rodriguez (rechts) naast winnaar Guy Fays in Oostende. (foto alain buyck)
Diaz Rodriguez woont in Brugge centrum, op een steenworp van het parcours. Het wordt voor hem dus een echte thuiswedstrijd zondag. “Het voelt een beetje aan als een voetbalmatch: je speelt voor eigen volk, dus hopelijk kan je scoren”, zegt hij.

“Een jaar of vijf geleden heb ik al eens meegelopen in Brugge, maar toen lag mijn niveau heel wat lager en was het parcours ook anders. Ik heb de omloop van zondag grondig bestudeerd op de website en vervolgens ook een paar keer afgelopen. Zo hoop ik optimaal voorbereid te zijn om goed te presteren.”

“Ik vind het trouwens een prachtparcours. De kasseien maken het zwaar en dat heb ik graag. Liever dat dan een snelle wedstrijd.”

“Ik heb zoveel mogelijk supporters opgetrommeld om me te komen aanmoedigen zondag. Het is natuurlijk wel Moederdag, maar dan moeten ze hun mama’s maar meebrengen naar de wedstrijd (lacht).”

“Lopen voor zoveel bekende gezichten zal natuurlijk wel wat extra stress met zich meebrengen, maar het zal me ongetwijfeld ook een boost bezorgen. Ik moet alleen opletten dat ik geen vleugels krijg en me vergaloppeer. “

“Normaal gezien zijn mannen als Lander Van Droogenbroeck, Ghirma Woldu en Hans Janssens een maatje te groot en dan vergeet ik er nog een paar. Maar ik heb goed getraind en voel me er klaar voor.”

“Ik hoop te kunnen schitteren zondag en mijn derde plaats in het tussenklassement van de Partena Run Classics Vlaanderen te kunnen verdedigen. Een top vijf plaats zou al prachtig zijn, het podium is een droom!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?