Diaz Rodriguez schrijft Stadsloop De Gentenaar op zijn naam

Alexander Diaz Rodriguez heeft de Stadsloop De Gentenaar gewonnen, onderdeel van de DVV Runningtour. In totaal waren er 6700 sportievelingen op de afspraak.

Alexander Diaz Rodriguez en Stefan Van den Broek hadden er duidelijk zin in. Het duo nam onmiddellijk een voorsprong op het pak. Diaz Rodriguez en Van den Broek bouwden hun voorsprong stelselmatig uit. Achter het tweemaal vormde zich er een achtervolgend groepje met Tom Van Slambrouck, Kjell Van Melkebeke en Aleksandar Stekic. Het trio deed hun uiterste best, maar kon nooit aansluiting maken met de leiders.

Het was Diaz Rodriguez die in de laatste kilometer afstand nam van Van den Broek. De Bruggeling met Brazilaanse roots won zo voor het tweede jaar op rij de Stadsloop De Gentenaar. Diaz Rodriguez neemt dankzij zijn overwinning een stevige optie op de eindoverwinning in de Partena Run Classics.

“Uiteraard ben ik zeer blij met deze overwinning in Gent. De eindzege in de Partena Run Classics kan mij nu nog moeilijk ontglippen. Nu ga ik mij terug toeleggen op de piste en in het najaar wil ik de oranje leiderstrui van de Partena Run Classics veiligstellen”, aldus Diaz Rodriguez meteen na de finish.

Bij de vrouwen was Veerle Dejaeghere outstanding. Dejaeghere liep van start tot finish aan de leiding. Ze haalde het met een grote voorsprong op Sylvie Mulle. Gwendolyn De Deyne legde beslag op de derde plaats.

GENTS LOOPFEEST

In het spoor van de toppers liepen maar liefst 6700 recreanten mee in Gent. Het Gents loopfeest werd afgetrapt met de Chiquita Kids Run. De kleine lopers liepen één kilometer aan hun eigen tempo en kregen zo al een voorsmaakje van het echte werk. Meer dan vierhonderd enthousiaste kids liepen mee.

Na de kinderen was het de tijd voor de dames en heren van de 5km. Meer dan 1600 recreanten brachten de vijf kilometer tot een goed einde. Bert Misplon won bij de mannen. De zege bij de vrouwen was opnieuw voor Jana Goddeeris.
 

Stadsloop De Gentenaar
Stadsloop De Gentenaar 10KM:

Mannen:

1. Alexander Diaz Rodriguez – 29:22
2. Stefan Van den Broek – 29:26
3. Aleksandar Stekic – 30:43

Vrouwen:

1. Veerle Dejaeghere – 33:02
2. Sylvie Mulle – 35:16
3. Gwendolyn De Deyne – 36:39

Stadsloop 5KM:

Mannen:

1. Bert Misplon – 14:39
2. Steven Dobbelaere – 14:56
3. Dylan Owusu – 16:06

Vrouwen:

1. Jana Goddeeris – 17:26
2. Axana Dheedene – 18:59
3. Anje Cauwels – 19:26

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?