Diaz Rodriguez opnieuw op hoogste schavotje in Knokke 10K

In ideale loopomstandigheden heeft Alexander Diaz Rodriguez de Knokke 10K gewonnen. De tweede manche van de Running Tour, gepresenteerd door Generali, lokte een recordaantal deelnemers naar de kust.

Een topeditie: veel beter kan je het niet omschrijven. Een mooi lentezonnetje met een lichte bries bracht immers zo’n 600 meer lopers naar Knokke dan vorig jaar, 3600 om precies te zijn. Bij de Chiquita Kids Run, de loopwedstrijd voor de kleinsten, tekenden liefst 812 kinderen present.

Bij de 5K kregen we een bijzonder gemotiveerde winnaar. Yvan De Graef liep 17’34” over de vijf kilometer, maar ging rechtstreeks door naar de 10K. Daar had hij immers aan één van de deelnemers beloofd om te hazen. Van toewijding gesproken! Hij klopte in de 5K overigens Andy Vossaert (18’04”) en Gertjan Verdickt (18’33”). Die laatste is intussen gekend bij de Running Tour, want de goede doelloper traint voor de Antarctic Ice Marathon ten voordele van MS. Bij de vrouwen versloeg Elke Dedeyne (19’44”) Kristel Van Maldeghem (20’28”) en Laura Vergison (22’39”).

De 10K kreeg publiekslieveling Alexander Diaz Rodriguez zijn sportieve revanche voor zijn derde plaats van vorig jaar. De Bruggeling toonde zich in 30’49” sterker dan Simon Mestdagh (30’57”) en Kenny Deneyer (31’05”). De vrouwen kregen dezelfde winnaar als vorig jaar. Want met Veerle Van Linden (35’05”) stond dezelfde vrouw op het hoogste schavotje. Kim Geypen (35’24”) en Annelies Deketelaere (36’34) mochten haar vervoegen. Eervolle vermelding voor de vierde, Anne-Marie Danneels, die 37’02” liep op de gezegende leeftijd van 55 jaar!

Door het goede weer vonden nog heel wat daginschrijvingen plaats. De lichte wijziging op het parcours van de tien kilometer werd zeer positief onthaald. De volgende manche in de Running Tour met Generali als presenting partner is Dwars door Brugge op 14 mei.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?