Diaz Rodriguez heerst in Stadsloop De Gentenaar

Alexander Diaz Rodriguez heeft de Stadsloop De Gentenaar op zijn naam geschreven, onderdeel van de Carrefour Running Tour. In zijn zog genoot een recordaantal van 6.700 deelnemers van een sportieve hoogdag in de Gentse binnenstad.

Winnaar Alexander Diaz Rodriguez wordt geflankeerd door nummer twee Kjell De Hondt (rechts) en nummer drie Nick Van peborgh (links). (foto alain buyck)


De Stadsloop De Gentenaar mocht alweer een recordaantal deelnemers noteren. Maar liefst 5.100 sportievelingen gingen voor de volledige afstand van 10 km. 1.300 recreanten kozen voor de 5 km. 5.000 deelnemers kregen naast hun eigen rugnummer ook het nummer 108 opgespeld, als eerbetoon aan de op maandag overleden Gentenaar Wouter Weylandt.

In de vierde manche van de Partena Run Classics Vlaanderen startte Alexander Diaz Rodriguez, na zijn zege in de DVV Antwerp 10 Miles, als de absolute topfavoriet en hij maakte die rol helemaal waar. Al vroeg in de wedstrijd schudde hij aan de boom in de historische Gentse straten. Enkel Kjell De Hondt en Nick Van Peborgh konden het moordende tempo aan. Eerst moest Van Peborgh de rol lossen en in het zicht van de finish op het Sint-Pietersplein snelde de explosieve Diaz Rodriguez ook weg van De Hondt. Nick Van Peborgh pakte de derde stek.

Diaz Rodriguez: “Ik had vooraf Kjell (De Hondt) getipt als winnaar, maar na mijn zege in Antwerpen wist ik dat de vorm goed zat”, glimt de West-Vlaming na een welverdiende champagnedouche. “Het tempo was van in het begin goed en we hebben met de drie koplopers goed samengewerkt. Na 7 kilometer moest Nick (Van Peborgh) lossen en toen wist ik dat ik met mijn sterke spurt een grote kans had om te winnen. Ik versnelde in de laatste 150 meter en kon Kjell eraf lopen.” “Of ik die vorm kan aanhouden? Binnen vier weken wordt ons kindje geboren, misschien wordt het dan wel wat minder. Langs de andere kant geeft zo’n speciale gebeurtenis veel motivatie, wie weet loop ik dan zelfs nog beter”, lacht Diaz Rodriguez, die uiteraard zijn leidersplaats verstevigt in het klassement van de Partena Run Classics Vlaanderen.

Bij de vrouwen waren de bloemen voor Veerle Dejaeghere. Ze was sneller dan Elke Van Hoeymissen en Veerle D’Haese. Sigrid Vanden Bempt was in Gent de grote afwezige, maar blijft aan de leiding in het klassement.

Een uurtje voor de 10 km was het de beurt aan de Start to Run 5km. Een recordaantal van 1.300 deelnemers liet zich van zijn of haar sportiefste kant zien. Opvallend was dat op de vijf kilometer de vrouwen nipt in de meerderheid waren. Bij de mannen was Fabrice Laga de beste, bij de vrouwen won Jana Goddeeris voor de derde keer op vier deelnames.

De sportieve hoogdag werd geopend met de Chiquita Kids Run. De allerjongsten amuseerden zich kostelijk op de kilometerlange parcours en deden zich daarna te goed aan allerhande randanimatie op het zonovergoten Sint-Pietersplein. Onder andere sprintbom Elodie Ouedraogo tekende present om de aanwezige sportievelingen te leren stretchen.

Uitslagen Stadsloop De Gentenaar
10 KM

Mannen

1. Alexander Diaz Rodriguez
2. Kjell De Hondt
3. Nick Van Peborgh

Vrouwen
1. Veerle Dejaeghere
2. Elke Van Hoeymissen
3. Veerle D’Haese

5 KM

Mannen

1. Fabrice Laga

Vrouwen
1. Jana Goddeeris

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?