Diaz Rodriguez en De Schryder sprinten naar zege in Gent

De DVV Running Tour streek zondag neer in Gent. De zege in de Stadsloop De Gentenaar over 10 km ging naar Alexander Diaz Rodriguez en Selien De Schryder.

Twee mannen hadden minder dan een halfuur nodig om het deels vernieuwde parcours door de historische binnenstad van Gent af te leggen. Topfavoriet Alexander Diaz Rodriguez en Gert Van Poucke maakten er een bijzonder spannende tweestrijd van. Uiteindelijk haalde Diaz Rodriguez het in de sprint in 29:44. Van Poucke strandde op één seconde.

Een halve minuut later kwam Francis Van Steenbrugge (30:15) als derde over de meet. Dennis Laerte (30:47) en de 47-jarige Stephan Mourisse (31:19) vervolledigden de top-5. 

Bij de vrouwen bleek 35 minuten de magische grens. Twee loopsters doken eronder. Selien De Schryder ging met de overwinning lopen in 34:44. Karen Van Proeyen legde beslag op een mooie tweede plaats in 34:51, kort daarna gevolgd door Ria Thienpont (35:05). Sylvie Mulle kwam als vierde over de meet in 35:49 en Anna Galle werd vijfde in 37:45.

Gent mocht iets meer dan 6000 lopers verwelkomen zondagnamiddag. De regen die in de ochtenduren gevallen was, maakte dat er veel zuurstof in de lucht hing. Ideaal loopweer dus. En Elodie Ouedraogo zorgde ervoor dat iedereen goed opgewarmd aan de start kwam. Op het DVV-Stretch-Point gaf de olympische medaillewinnares van Peking een warming-up-sessie voor wie dat wilde en na afloop kon je er terecht voor een cooling down.

De loopnamiddag in Gent was om 13u30 begonnen met een Chiquita Kids Run over 1 km. Met meer dan 400 deelnemende kinderen mocht Gent een recordaantal jonge lopers verwelkomen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?