Diabeet loopt van Brugge naar Hasselt

Diabetespatiënt Olivier Kronal is in vier dagen tijd van Brugge naar Hasselt gelopen. Hij ondernam de 200 km lange tocht om Wereld Diabetes Dag in de aandacht te brengen.

Olivier Kronal begon op vrijdag 13 november aan zijn tocht in Brugge. Vervolgens liep de Tienenaar via Gent, Antwerpen en Leuven naar Hasselt, waar hij maandagavond werd opgewacht door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. In totaal was zijn onderneming goed voor 200 km in vier dagen.

De 35-jarige Kronal liep dwars door Vlaanderen op loopschoenen om Wereld Diabetes Dag in de aandacht te brengen. Deze internationale VN-dag werd op 14 november al voor de 25ste keer gevierd. Doel is de bevolking correct te informeren en te sensibiliseren over diabetes. Dat het nodig is, bewijzen de cijfers: naar schatting heeft 1 op 12 volwassen Belgen al de aandoening, en zou dit tegen 2030 oplopen naar minstens 1 op 10.

Kronal is niet alleen peter van de campagne. Hij wou met zijn tocht ook absoluut bewijzen dat diabeten nog mooie sportieve prestaties kunnen neerzetten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?