DH Brussels Urban Trail maakt eerste headliner bekend

Na een succesvolle eerste editie van de DH Brussels Urban Trail® is het op 26 juni opnieuw zo ver. Dan verkennen duizenden lopers de Brusselse binnenstad door langs culturele en architecturale pareltjes te lopen. Inschrijven kan vanaf nu.

De DH Brussels Urban Trail® maakt deel uit van de NN Urban Trail Series®. Dat is een serie van negen loopevenementen in Belgische steden waarbij de deelnemers hun stad ontdekken op een niet-alledaagse manier: al lopend, in de historische binnenstad en binnen de muren van enkele zeer bekende of veeleer onverwachte gebouwen. Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement in Brussel plaats, met meer dan 4000 deelnemers. Het parcours liep er toen onder andere langs Manneke Pis, de Sint-Hubertus-Galerijen, het Brusselse stadhuis, de Albertina bibliotheek en het Joods Museum.

De stad al lopend beleven

De DH Brussels Urban Trail® is dus een unieke mix tussen sport, cultuur en toerisme. Met een parcours van ongeveer 10 kilometer is het voor veel lopers een haalbaar maar toch uitdagend doel. Bovendien is een Urban Trail® geen wedstrijd, maar in de eerste plaats een belevenis. Elke deelnemer kan zich laten verrassen door het bijzondere parcours langs bekende trekpleisters waar men anders nooit zou lopen, en plaatsen waar het anders onmogelijk is om te geraken. Start en finish zijn net als vorig jaar aan de Kunstberg, waar de deelnemers die zondagochtend kunnen genieten van het mooie uitzicht over de hoofdstad alvorens ze van start gaan. Een unieke locatie als start van een loopevenement. Na een ontdekkingstocht door de binnenstad komen de lopers daar weer toe en krijgen ze een welverdiend ontbijt om weer op kracht te komen.

La Madeleine

Het verdere parcours wordt vanaf nu tot aan 26 juni geleidelijk bekendgemaakt. Met de nieuwe concertzaal La Madeleine is er wel al een primeur bekend. De zaal, vroeger bekend als de Magdalenazaal, heeft een rijke geschiedenis: het gebouw dateert al van 1848 toen het in gebruik werd genomen als markthal. Begin jaren 60 werd het omgebouwd als de Brusselse stadsfeestzaal en nadien was het nog even de thuisbasis van een casino. Later kwam de zaal enkele jaren leeg te staan, waarna de stad Brussel erin investeerde zodat begin dit jaar La Madeleine de deuren opende. De passage langs de nieuwe concertzaal is dus een mooie mix tussen het rijke verleden, langs de opvallende zuilengalerij, en de moderne hedendaagse invulling ervan.

NN Urban Trail Series®

De DH Brussels Urban Trail® maakt deel uit van de NN Urban Trail Series®, een reeks van negen looptochten in Belgische steden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Doornik, Brugge, Bergen, Namen en Mechelen. Titelsponsor NN is een actieve partner van de NN Urban Trail Series en maakt het mogelijk dat alle deelnemers zich kunnen voorbereiden met een trainingsschema van MyEnergyLab. Daarnaast zorgt NN ervoor dat de lopers een blijvende herinnering aan het evenement hebben, door foto- en videomateriaal gratis ter beschikking te stellen via MyPage.

Praktische info

*26 juni 2016
*Vertrek in 6 waves van 9u tot 10.40u
*Inschrijvingen via de website www.nnurbantrailseries.be
*Inschrijven kan vanaf nu
*Er kunnen maximaal 6000 lopers deelnemen

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?