Deze ‘wrapschoen’ belooft je de perfecte pasvorm

Vibram heeft met de Furoshiki een schoen ontwikkeld die bestaat uit een zool en een bovenstuk dat je om je voet wikkelt. De 'wrapschoen' claimt met deze technologie de ideale pasvorm.

De meeste mensen kennen Vibram vooral van de minimalistische vingerschoenen, maar nu lanceert de Italiaanse schoenenfabrikant met de Furoshiki opnieuw een erg bijzonder model. Furoshiki staat voor de Japanse traditie waarbij objecten in een doek werden gewikkeld om ze gemakkelijk te kunnen transporteren.

De technologie van de gelijknamige schoen is gebaseerd op hetzelfde principe. De schoen bestaat uit een elastische zool en een bovenstuk dat je om je voet wikkelt en aanspant, tot hij overal perfect aansluit. Er komen geen veters aan te pas, je kan de schoen wel vastmaken met velcro. De technologie moet een ideale pasvorm, en tegelijk de nodige bewegingsvrijheid, flexibiliteit en veiligheid garanderen.

De wrapschoen is ontworpen door de Japanner Massaya Hashimoto en verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren voor zo’n 120 euro. Momenteel is hij bij ons nog niet te verkrijgen in de winkel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?