Deze wandelroute is verkozen tot ‘Beste Wandelroute’ van de Benelux

Wandelen heeft al lange tijd geen suffig imago meer en de coronapandemie gaf de wandelsport een flinke boost. Maar heb je de wandelpaden in jouw omgeving ondertussen wel gezien? Trek er dan eens op uit en ontdek de Hondsrugpad-Hünenweg, de wandelroute die verkozen werd tot de 'Beste Wandelroute van de Benelux' van 2022.

De Hondsrugpad-Hünenweg is een route van liefst 325 kilometer die begint of eindigt in het Duitse Osnabrück of Nederlandse Groningen. Het pad volgt middeleeuwse karrensporen, prehistorische veenpaden, hunebedden en neemt je mee door en langs heidevelden, uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en eeuwenoude dorpen.

De Beste Wandelroute van 2022 werd gekozen tijdens de online ‘Kick-off van het nieuwe fiets- en wandelseizoen’ uit een shortlist met nog 4 andere titels. De andere kanshebbers waren het Biesboschpad (Nederland), Dutch Mountain Trail (Nederland), La Lesse et La Lomme par les GR (België) en Ons Kloosterpad (Nederland). Voor de longlist werden er 13 wandelingen die nieuw of vernieuwd zijn genomineerd.

De jury koos uiteindelijk voor de nieuwe grensoverschrijdende wandelroute van het Hondsrugpad-Hünenweg vanwege de goede bewegwijzering en -beschrijving, de grote variatie aan landschappen, het grote aandeel aan onverharde paden en de mooie mix van natuur en cultuur.

Plan je een weekendje weg? Meer informatie vind je op de webiste de www.dehondsrug.nl. Wil je de hele Hünenweg van 325 km wandelen? Neem een kijkje op www.huenenweg.com Je vindt er gratis routebeschrijvingen, gpx-files en losse routekaarten om de route in 20 dagetappes af te leggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?