Deze twee gezonde ontbijtjes zijn een hit op TikTok

Lekker, snel klaar en nog eens gezond ook!
Het videoplatform TikTok is tegenwoordig hét medium voor wie kookinspiratie wil opdoen. Eerder dit jaar was er al heel wat te doen rond het immens populaire pastarecept met gebakken feta (waardoor de fetaverkoop in België en Nederland plots ongeziene cijfers kende), deze dagen gaan er twee gezonde ontbijtrecepten viraal. 
1. Baked oats 
De hashtag #bakedoats is ondertussen goed voor meer dan 390 miljoen views op TikTok. Niet erg vreemd, want dit ontbijtrecept is lekker, snel te bereiden en nog eens gezond ook. De meeste ingrediënten voor deze ‘gebakken havermout’ heb je standaard in huis. Het enige dat je nodig hebt, is havermout en bakingrediënten, zoals eieren, melk en baking soda. Doe deze ingrediënten in de blender, zet gedurende 5 minuten in de oven en je krijgt een soort luchtige (ontbijt)cake. Bovendien kan je met baked oats eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat pure chocolade of fruit toe naargelang je voorkeur en smaak. Als je de hashtag opzoekt op TikTok krijg je honderden ideeën om uit te kiezen. Hieronder vind je alvast een goed (basis)recept: 
1. Doe 40 g havermout in de blender 
2. Voeg 75 ml melk (al dan niet plantaardig) toe 
3. Voeg ½ el baking soda toe. 
4. Optioneel: voeg 2 eieren toe (je kan de eieren ook vervangen met een rijpe banaan) 
5. Optioneel: zoetstof, zoals esdoornsiroop, honing, … 
6. Optioneel: chocolade, bosvruchten, noten, … 
7. Blend het geheel en doe het mengsel in een ovenkom, -mok of schotel.
8. Bak het geheel in de oven op 180° C en klaar is je ontbijt! 
2. Nature’s cereal 
De allerlaatste voedingshype op TikTok is het zogenaamde ‘Nature’s cereal’ of ‘Moeder Natuurs ontbijtgranen’. Het is een soort fruitontbijt, waarbij je granaatappelpitjes, kokoswater en ijsklontjes combineert met bramen, bosbessen en aardbeien. 
De video (zie hieronder) van bedenker Sherwayne Mears werd ondertussen meer dan 1,2 miljoen keer bekeken. “Nature’s cereal zijn supergoed voor de spijsvertering en ze geven me ongezien veel energie”, vertelt Mears in zijn video. “Ik had letterlijk het gevoel dat ik een marathon kon lopen.” Ook de hashtag #naturescereal is ondertussen goed voor meer dan 400 miljoen views. 
Hoe je dit ontbijt maakt? Supersimpel: meng granaatappelpitten met enkele stukjes bosvruchten in een ontbijtkom, giet er kokoswater over en werk af met ijsblokjes. In minder dan 2 minuten staat jouw healthy ontbijt klaar! 
@natures_food

nature’s cereal #fruit #fruits #share

♬ original sound – 🥭Fruits & Leaves🍃

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?