Deze trainingen doe je in minder dan 30 minuten

Nu de meesten onder ons weer volop aan het werk zijn of opnieuw op de schoolbanken zitten, hebben we vaak minder tijd voor onze looptrainingen. De oplossing? Een training die niet veel tijd vraagt en waarmee je toch je conditie verbetert.
In het septembernummer van running.be magazine geeft Energy Lab-coach Thijs Dekiere je zes voorbeelden van deze korte, maar efficiënte trainingen waarmee je aan de slag kan. Hieronder vind je er alvast twee om inspiratie op te doen en je trainingstijd optimaal te benutten. 
Voorbeeldtraining 1: de high-intensity intervaltraining 
Energy Lab-coach Thijs Dekiere: “We beginnen met een pittige training: de welbekende – en soms gevreesde – HIIT-training. Na een rustige opwarming van ongeveer 10 minuten wissel je telkens 30 seconden op submaximaal tempo af met 30 seconden rust waarin je wandelt, dribbelt of jogt om je hartslag weer te laten zakken. Voor je het weet, zijn die 30 rustseconden voorbij en is het weer tijd om 30 seconden te knallen. Die combinatie herhaal je maximaal 10 keer. De laatste 10 minuten van de training besteed je aan een coolingdown.” 
Voorbeeldtraining 2: de piramideloop 
“Ook een piramideloop is een efficiënte intervaltraining. Eerst breid je de intervallen uit en richting het einde bouw je ze weer af”, legt de Energy Lab-coach uit. “Je start met een opwarming van 10 minuten en voert dan de kern van de training uit: intervallen van respectievelijk 1, 2, 3, 2 en 1 minuut op het tempo waarin je normaal een wedstrijd van 5 of 10 kilometer zou lopen. Tussen de intervallen neem je telkens een minuut de tijd om weer op adem te komen. Je vervolledigt het halfuur door na de piramide-intervallen rustig uit te bollen.” 
Het volledige artikel met meer inspiratie en tips om een korte training juist aan te pakken, lees je in het septembernnummer. Nu in de winkel, in de webshop en hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?