Deze elfjarige heeft al 50 halve marathons op zijn palmares

De Amerikaanse Aiden Jacquez heeft de afgelopen vierenhalf jaar maar liefst 50 halve marathons gelopen - eentje in elke Amerikaanse staat. Sowieso is dit een straffe prestatie, en het strafste van al is dat hij nog maar 11 jaar is!

Na de halve marathon in Des Moines (Iowa) op 20 oktober werd Aiden Jacquez ‘officieel’ de jongste persoon ooit die een halve marathon liep in elke staat van de VS. Sinds zijn zevende is de jongen lid van de 50 States Half Marathon Club. Hij liep zijn eerste 21K op de leeftijd van zes in Sarasota, Florida. Het was zijn oma, Kathleen Taylor, die hem inspireerde. Na een halve marathon kreeg ze een schitterende medaille om haar hals… en Aiden wou er graag ook zo eentje hebben. Zondag liep hij over de finish van zijn 50ste halve marathon, samen met haar!

Aiden vertelt wat hij zo leuk vindt aan halve marathons lopen: “Ik vind het plezant omdat niet veel kinderen van mijn leeftijd het doen. Ik hou ervan omdat het me zoveel energie geeft en ik het samen met mijn oma kan doen. Ik vind het makkelijker om lange afstanden te lopen, want bij kortere nummers wil ik altijd te snel gaan.” Oma Kathleen is natuurlijk vol lof over haar kleinzoon: “Ik heb hem nooit ‘gedwongen’ om dit te doen. Hij wou het echt zelf doen en hij heeft van elke minuut genoten.”

De vorige recordhouder op dit ‘nummer’ was Syrafina Mohammed. Zij slaagde erin om 50 halve marathons te lopen tegen haar twaalfde (in 2016). Ook heel straf! Aiden’s record is nog niet officieel goedgekeurd door het Guinness Record Book, maar zijn familie is wel hoopvol en gaat ervan uit dat het zal lukken. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?