Deze BV’s kan je voorbijsteken op het loopfeest van het jaar

Zondag trekken naar schatting 40.000 lopers naar Linkeroever voor de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon. En daar zitten ook enkele bekende medemensen tussen.

De bekendste deelnemers aan de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon zijn allicht Linde Merckpoel en Bart De Wever. De presentatrice van Studio Brussel liep enkele jaren geleden haar eerste marathon in Berlijn en kiest na enkele deelnames aan de 10 Miles nu voor het eerst voor de marathon in de stad waar ze woont. Ze mikt op 3u45′. Voor de burgemeester wordt het zijn eerste 42,195 kilometer. Hij heeft een richttijd van 4u15′. Ook Willem Van Schuerbeeck verschijnt aan de start van de marathon. Hij liep vorig jaar nog de olympische marathon in Rio en krijgt in Antwerpen concurrentie van Régis Thonon, die vorig jaar de 20 km door Brussel won en nu debuteert over de afstand van ruim 40 kilometer.

Bekend volk op de 10 Miles

Bij de 10 Miles gaat Nick Van Peborgh op zoek naar zijn zesde zege, terwijl Veerle Van linden probeert om voor de vijfde keer als eerste over de meet te komen. Sofie Goos – die in 2012 won – is er na haar noodgedwongen forfait van vorig jaar terug bij.

De populaire afstand van 16 kilometer lokt ook heel wat bekend volk naar Linkeroever. Vicepremier Kris Peeters, minister Ben Weyts, Antwerps schepen Ludo Van Campenhout en Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau reserveerden al een borstnummer. Ook mediagezichten Saartje Vandendriessche, Francesca Vanthielen, Tine Embrechts, Sven Pichal en Ann Reymen lopen mee. Hetzelfde geldt voor ex-veldrijders Sven Nys, Erwin Vervecken, Niels Albert en Sven Vanthourenhout.

Ook de Short Run krijgt met Karen Damen en sp.a-voorzitter John Crombez enkele bekende gezichten aan de start.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?