Derde Gent Marathon zorgt opnieuw voor een topdag

De Gent Marathon was op zondag 27 oktober een groot succes. Duizenden sportievelingen beleefden een aangename nazomerse middag.

Ongeveer 5.000 deelnemers tekenden present aan de Gentse Blaarmeersen om te starten in één van de diverse afstanden van de Gent Marathon.

Op de marathon won de Noorse atleet Per Christian Eggen Mjøs, die momenteel studeert aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij zette 2:36:59 neer. Sven Maes en Sebastian Mahia mochten mee het podium op. Bij de vrouwen was de overwinning voor Marie Coosemans (3:22:11). Zij haalde het voor Leentje Hindryckx en Antoinette Doran.

De 5km werd gewonnen door Ruben Dhondt (18:10) en Oona Goyvaerts (20:57). De tien kilometer was een prooi voor Orbai Testalem (32:10) en Elien De Groote (41:38).

De finish was traditioneel onder begeleiding van een warm ontvangst en applaus van de talrijke supporters in de indrukwekkende Topsporthal.

Volgend seizoen trekt de Gent Marathon naar een nieuwe plaats op de agenda; naar het voorjaar van 2020, op 29 maart. De organisatie zorgt dan voor een vernieuwd parcours, waarbij er voor de eerste keer in de Gentse Marathongeschiedenis door de kunsthistorische binnenstad gelopen zal worden. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 28 oktober 2019!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?