Derde Brugge Urban Trail loopt door Stadsschouwburg

De derde editie van de Brugge Urban Trail krijgt op zondag 18 oktober opnieuw een volledig vernieuwd parcours. Een passage door de Stadsschouwburg wordt een van de hoogtepunten. De inschrijvingen openen woensdagochtend 24 juni om 10u.

De Brugse binnenstad is op zondag 18 oktober voor de derde keer het decor voor de Brugge Urban Trail, een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van belangrijke en historische gebouwen. Het is meteen het vierde evenement in de NN Urban Trail Series, dat alle Urban Trails van ons land voortaan bundelt.

De start en finish van de Brugge Urban Trail liggen dit jaar opnieuw op de Markt. Op het parcours, dat de volgende maanden stap voor stap bekend wordt gemaakt, zitten heel wat wijzigingen. “We proberen elk jaar opnieuw de deelnemers te verrassen”, zei Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo sports, vanmiddag op een persconferentie in het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde. “Dit jaar kunnen we een unieke passage door de Stadsschouwburg aanbieden. Deelnemers krijgen de kans om door de prachtige concertzaal te lopen. Een bijzondere ervaring.”

“De Brugge Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen”, vult schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht aan. “Het prachtige erfgoed van onze binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een zelden geziene sfeer onder de deelnemers. Die tien kilometer vliegen werkelijk voorbij.”

De derde editie staat ook in het teken van het populaire hedendaagse kunstenfestival de Triënnale, dat op zondag 18 oktober zijn slotdag heeft. Vijf installaties worden in het parcours geïntegreerd. “De Urban Trail levert op die manier een schitterende kruisbestuiving op. Cultuurhuizen, maar ook de bewoners van een woonzorgcentrum werden vorig jaar betrokken in een sportevenement. Onze historische binnenstad maakt het trouwens mogelijk om jaarlijks nieuwe, vaak onbekende pareltjes aan het parcours toe te voegen”, vervolgt burgemeester Renaat Landuyt.

5.000 deelnemers aan de start

De twee vorige edities van de Brugge Urban Trail waren meteen volzet. Ook dit jaar wordt het aantal deelnemers gelimiteerd tot 5.000 lopers. Om het comfort op het parcours en een vlotte passage door de gebouwen te garanderen, zal er om de 20 minuten in groepen van 1.250 lopers gestart worden.

De Brugge Urban Trail staat in het teken van de nieuwe campagne van Plan België die de strijd tegen kindhuwelijken in Niger aangaat door jonge meisjes onderwijs aan te bieden. Na afloop ontvangt iedere loper een ontbijt van Delhaize. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken.

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement van de NN Urban Trail Series krijgt telkens een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Brugge Urban Trail – praktisch

Zondag 18 oktober 2015
Start & finish: Markt, Brugge
Iedere deelnemer krijgt een uniek Brugge Urban Trail shirt en na de finish een ontbijt.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?