‘Denk niet: straks wordt het nog zwaarder. Denk wel: nu loopt het lekker’

In De Meeloper - een vaste rubriek in ons magazine - ging onze journalist Dirk Van Thuyne deze keer op pad met Olivier Verhaege. Een ultraloper en auteur!

Lievegemnaar Olivier Verhaege werd dit voorjaar twee keer vader. In maart werd zijn eerste zoontje Maxim geboren. Enkele dagen later beviel Olivier zelf van een boek. In Het hoofd weegt zwaarder dan de benen vertelt de 39-jarige Oost-Vlaming vlot en inspirerend over zijn weg naar de 246 kilometer lange Spartathlon. Hij heeft het in zijn boek niet alleen over de training van de benen, maar vooral over die van het hoofd.

Vanaf de start van je voorbereiding op de Spartathlon hield je een dagboek bij. Dat groeide uit tot een heus boek. Welke boodschap geef je daarin mee?
OLIVIER VERHAEGE: “Sport is voor mij een metafoor voor het leven. Veel mensen zitten erin vastgeroest, omdat ze geen nieuwe stappen durven zetten. In mijn boekhoudkantoor kreeg ik onlangs een kerel op bezoek die in een staalfabriek werkte. Hij wou graag een eigen wijnhandel beginnen, maar hij durfde die stap niet zetten. Na een tijdje deed hij het toch, met succes. Binnenkort lanceert hij zelfs zijn eigen wijn. Als je iets graag genoeg wil, dan kan je het.”

Tijdens de Spartathlon moest je enkele keren door de mentale muur gaan. Heb je hiervoor een tip voor ons?
“Goh, ik heb er wel enkele. De nog te lopen afstand deel ik vaak op in kleinere stukken. Ik denk niet aan de finish, maar wel aan de eerstvolgende bevoorrading. Bij elke wedstrijd heb ik wel een liedje als een soort mantra in mijn hoofd. Bij de Spartathlon was dat All the Kings van Editors. Ik probeer ook altijd in het moment te lopen. Ik denk niet dat het straks nóg zwaarder wordt. Nee, ik denk bij mezelf dat het nu écht lekker loopt.”

Het volledige interview met Olivier lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?