Dejaeghere en Van Den Broek top in Turnhout

Met 1300 lopers was de tweede editie van de GVA Dwars door Turnhout, onderdeel van de DVV Running Tour, een succes. Ook Veerle Dejaeghere en Stefan Van Den Broek waren op de afspraak.

In totaal daagden er 1300 lopers op voor de tweede editie van de Gazet Van Antwerpen Dwars door Turnhout. De allerkleinsten sportievelingen mochten de debatten openen met de Chiquita Kids Run. Tweehonderd kids liepen de 1 km.

Na de kids was het de beurt voor de driehonderd deelnemers van de Start to Run 5,1 kilometer. Bij de mannen gingen de bloemen naar de sterke Vincent Cnops. Bij de vrouwen was niemand minder dan Veerle Dejaeghere de snelste. Dankzij haar overwinning is ze meteen zeker van de eindzege in de Partena Run Classics Vlaanderen.

Stefan Van Den Broek maakte zijn status van topfavoriet helemaal waar in de straten van Turnhout. Van Den Broek trok meteen door en kreeg Jeroen Maas, Tom Vanslambrouck en Dennis Laerte mee in zijn zog. Na zes kilometer was een tweede versnelling goed om solo naar de overwinning te lopen. Maas werd tweede, Vanslambrouck derde. Tine Diels liep naar de zege bij de vrouwen. In het zog van de toppers maakten 800 recreanten er een waar loopfeest van in Turnhout. Een feestje dat werd afgesloten door een knaloptreden van The Baboons

Burgemeester Francis Stijnen was na afloop van alle runs een zeer tevreden man. “Dit is een schitterende dag voor Turnhout. We kregen uitstekend loopweer, heel wat lopers en ook de supporters tekenden massaal present. We mogen fier zijn op de wedstrijd. We zijn wel een stadsloop, maar de zone langs het prachtige vennengebied is een extra troef. Op naar een derde editie”, aldus Stijnen.

De volledige uitslagen van alle wedstrijden vind je maandag in de Gazet van Antwerpen (Kempen). 

Gazet van Antwerpen Dwars door Turnhout
Start to Run 5,1k:

Mannnen:

1. Vincent Cnops 16:32
2. Patrick Hapens  17:49 
3. Renzo Mariani  18:16

Vrouwen:

1. Veerle Dejaeghere  16:36
2. Kim Geypen  17:41
3. Sylvie Mulle  17:43


GVA Dwars Door Turnhout 10,6k:

Mannen:

1. Stefan Van Den Broek 33:09
2. Jeroen Maas  33:29
3. Tom Vanslambrouck 34:07

Vrouwen:

1. Tine Diels 41:25
2. Jo Swinnen 43:28
3. Anneleen Geluykens 43:59


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?