Deelnemersrecord voor ‘mooiste marathon ter wereld’

Ook als de regen met bakken uit de hemel valt is de Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika misschien wel de mooiste ter wereld. 25.000 lopers namen deel aan de 43ste editie.

Aan het begin van de dag kwam de zon er nog even door, maar voor de rest was het maar koud en nat in Kaapstad. Het kon de 25.000 deelnemers aan de Two Oceans Marathon amper deren. 9.200 deden mee aan de ultramarathon over 56 km en nog eens 16.000 lopers waagden zich aan de halve marathon. Opvallend: net iets meer dan de helft hiervan waren dames. 238 deelnemers liepen de ultra marathon voor de tiende keer (of meer).

De eretitel ‘mooiste marathon ter wereld’ dankt de Two Oceans Marathon aan het prachtige parcours, dat de deelnemers van de Atlantische Oceaan langs Chapmans Peak, Houtbaai en Constantia Nek naar de Indische Oceaan bracht.

Bij de mannen wonnen Stephen Muzhingi uit buurland Zimbabwe: hij legde de 56 km af in 3 uur 8 minuten 8 seconden. Bij de vrouwen won de Russische Elena Nugalieva. Het was voor beiden de vierde zege op de ultramarathon.

Naast de 24.000 Zuid-Afrikanen stonden ook 1.517 buitenlanders uit 78 verschillende landen aan de start in Kaapstad. Onder hen ook een aantal Belgen, zoals een delegatie van MMC Flandriens, de Vlaamse Managers Marathon Club. Myriam Minne, levensgezel van judocoach Eddy Vinckier, was één van hen. Ze liep de wedstrijd uit in 6u. 

“Voilà, mission accomplished! De 9 MMC Flandriens hebben gutsende regen en wind getrotseerd en zijn allemaal schoon op tijd over de finish GELOPEN, niet gestrompeld! Wat mezelf betreft, dit was uniek. De kick in de modder aan de finish onvergetelijk”, schreef ze op haar Facebookpagina.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?