Deelnemers NY Marathon lopen dan toch

Duizenden marathonlopers zijn op de dag van de afgelaste NY Marathon dan toch in actie gekomen. Sommigen deden dat op een alternatieve marathon, anderen hielpen een handje in de getroffen gebieden.

De New York City Marathon werd vrijdagavond (Belgische tijd) afgelast door de naweeën van de orkaan Sandy, die eerder deze week lelijk huishield in onder andere de VS. De annulatie weerhield duizenden deelnemers er toch niet van om op de dag van de wedstrijd de loopschoenen aan te trekken voor de Run Anyway Marathon, een alternatieve loop aan de aankomstzone in Central Park.

Een ander initiatief in Central Park was de Holland Run, waarvoor de Nederlandse ex-schaatser Erben Wennemars zijn landgenoten had opgeroepen via Twitter. In totaal kwamen er duizenden sportievelingen opdagen voor de alternatieve lopen.

Op Twitter was er ook heel wat kritiek te lezen op de alternatieve lopen die gehouden werden. “De laatste lijken zijn net uit de tunnels getrokken, maar de Nederlanders gaan een rondje lopen door het park”, schreef iemand.
 
Sommige sportievelingen hielden een sponsorloop waarvan de opbrengst gaat naar de slachtoffers van Sandy. Anderen staken – al dan niet na een alternatieve loop – de handen uit de mouwen als vrijwilliger bij het puinruimen in de getroffen regio’s.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.