Deelnemers in de startblokken voor 11 dagen Sofico Gent Marathon

Zaterdag is het zover! Dan starten aan de Gentse Blaarmeersen de eerste deelnemers aan hun Sofico Gent Marathon, halve marathon, 10 km of 5 km.

De deelnemers en organisatie staan klaar om de langverwachte kers op de taart te zetten van een stevige en  – omwille van de gekende omstandigheden – uitdagende voorbereidingsperiode. Een ding is zeker: de zin om te lopen is enorm!

AANGEPAST CONCEPT

Het concept van de Sofico Gent Marathon werd herwerkt naar een individuele challenge waarbij deelnemers een uitgepijlde route volgen volgens het principe van vrije start, binnen afgebakende tijdssloten. Tussen zaterdag 20 maart en zondag 18 april ontdekken de deelnemers zo gedurende 11 dagen de mooiste plekjes langs de groene Gentse rand en genieten ze van de perfecte afwisseling tussen prachtige natuur en aangenaam verstedelijkt gebied.

Het parcours van de Sofico Gent Marathon brengt de deelnemers langs de mooiste plekjes van de groene Gentse rand, langs de Oude Leie, door De Assels, het prachtige Parkbos, de Zeven Dreven en de Blaarmeersen.

VIRTUAL SOFICO GENT MARATHON

In minder dan twee weken na de aankondiging van het coronaveilige format waren alle startnummers weg. Deelnemers bleven massaal informeren, dus daarom hebben de organisatoren beslist een virtuele versie te ontwikkelen. In die virtuele variant stellen ze het nieuwe parcours van de Sofico Gent Marathon 2022 voor. Dat loopt door de kunsthistorische binnenstad van Gent. Wie wil kan dat nu exclusief en virtueel ontdekken met de revolutionaire MyTrace-app!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?