Deelnemer Dodentocht loopt nog 80 km naar huis

Yves Dedapper was nog springlevend na afloop van de Dodentocht. Na de 100 km met start en aankomst in Bornem, liep hij nog eens helemaal 80 km terug naar zijn woonplaats Hansbeke.

Dedapper finishte zaterdagmorgen in Bornem rond 6u50. Toen moest hij nog 10 minuten wachten, want de finish gaat traditioneel pas 10 uur na de start open. “Ook aan de controleposten moesten we wachten omdat ze nog niet open waren. Maar ik vond het leuk. Omdat het geen wedstrijd was, kon ik van de ambiance en mijn loopgezelschap genieten”, zegt Dedapper in Het Nieuwsblad.

Alsof de 100 km nog niet genoeg waren, liep Dedapper na de finish nog eens doodleuk naar huis. En dat is 80 km verder in het Oost-Vlaamse Hansbeke. “Dat heb ik aan mijn vrouw Isabel, die me op de fiets volgde, te danken. Zonder haar had ik mischien opgegeven.”

Zijn uitgebreide looptocht kaderde in de voorbereiding op de Spartathlon, met zijn 246 kilometer tussen Athene en Sparta de zwaarste eendagswedstrijd ter wereld. “Doorgaans zijn mijn wedstrijden ‘amper’ 100 kilometer, maar om mezelf gerust te stellen, wilde ik toch één keer over de 150 kilometer gaan.”

Gemiddeld loopt Yves 140 kilometer per week, in zijn topweken wordt dat zowat 265 kilometer. “Ik sta soms op rond drie uur ’s nachts, loop dan zo’n 35 kilometer naar Brugge of Oostende, en met de trein ben ik dan om 7u15 terug.” Net op tijd om in zijn tuinmachinezaak te beginnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?