Decathlon Trail 55km populairder dan ooit

Dat de combinatie van trailrunning en ultralopen steeds meer zieltjes wint, is te merken aan de inschrijvingen van de Decathlon Crêtes de Spa. De Trail 55km is daar met nu al 600 deelnemers populairder dan ooit.

De Decathlon Crêtes de Spa is dit jaar toe aan zijn 38ste editie. De oerklassieker over 21 km is nog steeds de populairste afstand, maar het mag duidelijk zijn dat meer en meer lopers kiezen voor de Trail 55km.

Deze zware maar wondermooie ultratrail werd in 2012 voor het eerst toegevoegd aan het programma van de Decathlon Crêtes de Spa. In dat eerste jaar kozen er meteen een kleine 250 lopers voor de 55 km, een aantal dat het jaar erop al meteen verdubbeld werd. In 2014 stonden er 600 ultratrailers aan de start en voor de editie 2015 hebben zich momenteel – een goede maand voor het evenement – al 500 lopers ingeschreven.

Het parcours van de Trail 55km is technisch en heuvelachtig. Het heeft een positief hoogteverschil van 2017 meter doorheen een erg bosrijke omgeving en bestaat voor 89,5 % uit onverharde paden, 6,5 % uit straten en 4 % uit geasfalteerde boswegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?