Decathlon Crêtes de Spa zit in de lift

De Decathlon Crêtes de Spa scheert hoge toppen. En dan hebben we het niet alleen over het aantal hoogtemeters, maar ook over de populariteit van de verschillende wedstrijden op 29 maart.

De Decathlon Crêtes de Spa is niet alleen een van de mooiste en zwaarste, maar met zijn 37 edities ook een van de oudste wedstrijden van het land. De lopers ‘met de nodige ervaring’ zullen zich misschien nog herinneren dat de wedstrijd vroeger live op de RTBF werd uitgezonden.

In 2012 maakte de wedstrijd een doorstart en werd er een Trail van 55 km aan het programma toegevoegd. De populariteit van deze nieuwe wedstrijd is in een mum van tijd gegroeid. Momenteel zijn er minder dan 200 van de maximaal 600 startbewijzen beschikbaar.

Ook het deelnemersaantal van de ‘klassieke’ Decathlon Crêtes de Spa over 21 km boomt. Momenteel zijn er al 1.200 lopers ingeschreven, een forse toename ten opzichte van de voorbije jaren. Naast deze twee langere afstanden is er op zaterdag 29 maart ook nog een Jogging over 8 km en een Chiquita Kids Run over 1,5 en 3 km.

Onder de deelnemers zijn er opvallend meer Vlamingen en Nederlanders dan vroeger. Velen van hen combineren de Decathlon Crêtes de Spa met een weekendje Ardennen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?